28.05.2022

Викрито злочинну схему виведення 52 млн гривень на рахунки підконтрольних рф підприємств

                                                                           

Київською міською прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом вчинення фінансових махінацій посадовими особами підприємства та виведення  понад 52 млн гривень на рахунки підприємств підконтрольних рф (ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
Згідно із матеріалами досудового розслідування, з 2021 року посадові особи підприємства, яке належить громадянину рф, ексдепутату держдуми рф від провладної партії, шляхом здійснення фінансових махінацій під час закупівлі матеріалів виробництва перерахували на рахунки товариств, що знаходяться на території країни-агресора, завищену імпортну вартість товару на суму понад 52 млн грн.
 
У зв’язку з викладеним, правоохоронці провели санкціоновані обшуки на вказаному підприємстві, за місцями проживання фігурантів та належних їм приміщеннях. Під час обшуків вилучено первинні документи фінансово-господарської діяльності по імпортних операціях та операціях з контрагентами внутрішнього ринку України, фінансову звітність та чорнові записи.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводження ДСР Нацполіції України.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури-

кількість переглядів: 1788