14.06.2022

Двоє одеситів постали перед судом за збут психотропних речовин через Telegram та «закладки»

                                                                                 

Дніпровською окружною прокуратурою м. Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно двох одеситів, які займалися незаконним збутом психотропних речовин – амфетаміну та «екстезі» на території міста Києва в особливо великих розмірах (ч.3 ст.307 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що 19-річний хлопець та його 18-річна знайома організували незаконну схему збуту психотропних речовин, шляхом створення так званих «закладок» на території Дніпровського району столиці та їх подальшого збуту з використанням месенджеру «Telegram».
 
Так, під час проведення особистого обшуку у молодика вилучили пакет з 160 таблетками психотропної речовини МДМА «екстезі», а у дівчини – два пакети з амфетаміном загальною масою 122 гр.
 
Наразі обвинувальний відносно зловмисників скеровано до Дніпровського районного суду м. Києва для розгляду по суті.
 
У разі доведення вини обвинувачених їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 9 до 12 років з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування здійснювалося слідчим відділом Дніпровського управління поліції ГУ Національної поліції в м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1462