12.07.2022

Несплата 25 млн гривень податків при купівлі цінних паперів – судитимуть двох учасників схеми

                   

Київською міською прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт щодо двох осіб - директорів приватних підприємств - за фактом ухилення від сплати податків, незаконних дій з документами на переказ та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 200,  ч. 3 ст. 209 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, керівники згаданих підприємств створили злочинну схему ухилення від сплати податків на суму 25 млн грн під час здійснення фінансових операцій з купівлі цінних паперів. Для реалізації схеми грошові кошти, отримані в результаті проведення вказаних операцій, перераховувалися на рахунки фіктивних суб’єктів господарювання для їх подальшої легалізації.
 
З метою відшкодування завданої шкоди стороною обвинувачення пред’явлено позов про стягнення з обвинувачених завданих збитків та накладено арешт на цінні папери на загальну суму 180 млн грн.
 
За вчинене обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1352