15.07.2022

Столична прокуратура витребувала з незаконного користування землю на вул. Архітектора Городецького вартістю понад 37 млн гривень

                                                 

Господарський суд міста Києва задовольнив позов київської прокуратури про витребування з незаконного користування земельних ділянок вартістю понад 37 млн гривень, розташованих на вул. Архітектора Городецького у центрі Києва.
 
Установлено, що зазначені земельні ділянки незаконно вибули з комунальної власності ще у 2009 році та неодноразово були об’єктами договорів купівлі-продажу між приватними фірмами.
 
Спірні ділянки є прибудинковою територією двох житлових будинків та єдиним проїздом між ними. Крім того, на цій території знаходиться стратегічний технологічний об’єкт – споруди пересадочного вузла Київського метрополітену «Хрещатик»-«Майдан Незалежності», де будь-яке будівництво загрожувало б техногенною катастрофою з численними людськими жертвами.
 
Тож з метою захисту інтересів територіальної громади, прокуратура звернулася до суду з позовом про повернення земельних ділянок столичній громаді, який судом задоволено.
 
Рішенням господарського суду міста Києва від 12.07.2022 спірні ділянки витребувані з незаконного користування.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1492