15.07.2022

У Києві судитимуть псевдодизайнерку, яка обікрала чоловіка на 175 тис. грн за допомогою очних крапель

                                                   

Оболонською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно уродженки Рівненської області, яка під приводом надання дизайнерських послуг заволоділа майном клієнта з застосуванням лікарського препарату (ч. 4 ст. 187 КК України).
 
У травні 2022 року до правоохоронців звернувся мешканець Оболонського району столиці з заявою про вчинення крадіжки з його квартири. Як виявилося, напередодні чоловік запросив до себе дому дизайнера інтер’єра, яку знайшов через інтернет.
 
Перебуваючи в квартирі потерпілого, жінка непомітно для нього додала у склянку з напоєм очні краплі. Випивши напій, чоловік втратив свідомість.
 
Використовуючи безпорадній стан потерпілого зловмисниця заволоділа його речами, грошима та іншим майном на суму 175 000 гривень, після чого втекла, залишивши останнього у безсвідомому стані.
 
Завдяки вжитим оперативним заходам упродовж доби після вчинення злочину підозрювану встановили та затримали. За місцем її перебування правоохоронці вилучили частину викраденого майна.
 
На цей час досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт скеровано до суду. Підозрювана перебуває під вартою.
 
Враховуючи вчинення злочину в умовах воєнного стану, жінці загрожує від 8 до 15 років із конфіскацією майна.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1656