29.07.2022

Прокуратура оскаржить запобіжний захід заступнику директора Департаменту КМДА, затриманому на одержанні 270 тис. доларів США

                                           

Київська міська прокуратура готує апеляційну скаргу на ухвалу Печерського районного суду м. Києва про застосування запобіжного заходу заступнику директора одного з Департаментів КМДА, викритого на одержанні 270 тисяч доларів США.
 
Нагадаємо, заступник директора Департаменту та його спільник – керівник державного підприємства, були затримані 26 липня 2022 року в межах кримінального провадження щодо шахрайського заволодіння коштами столичних перевізників у сумі 270 тис доларів США за сприяння та нестворення перешкод у їхній роботі.
 
28 липня 2022 року під час розгляду клопотання про обрання фігурантам запобіжних заходів прокурор наполягав на необхідності взяття обох підозрюваних під варту з альтернативою внесення застави в сумі майже 5 млн гривень кожному, що відповідає розміру неправомірно отриманих ними коштів.
 
Печерський районний суд задовольнив відповідне клопотання відносно керівника державного підприємства, а відносно заступника директора Департаменту застосував запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.
 
Прокуратура не погоджується з таким рішенням та в апеляційній скарзі наполягатиме на обранні посадовцю Департаменту КМДА запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1769