15.08.2022

Викрито ще одного шахрая, який заволодів квартирою померлого киянина та намагався її продати

                                                   

Прокурорами Дніпровської окружної прокуратури міста Києва спільно із працівниками Дніпровського УП ГУНП у м. Києві викрито та повідомлено про підозру шахраю, який за підробленими документами намагався продати квартиру померлого чоловіка (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 15 ч. 4 ст. 190 КК України).
 
Слідством установлено, що зловмисники, не зважаючи на наявність спадкоємців, вирішили заволодіти квартирою померлого чоловіка, яка розташована на вул. Нижньоюрківській у Подільському районі столиці.
 
Спочатку злочинці оформили право власності на квартиру на підставну особу, зареєструвавши її на підставі підробленого договору купівлі-продажу, начебто укладеного ще у 2009 році. Після цього розмістили на інформаційних ресурсах оголошення про її продаж за 35 тис. доларів США.
 
Під час укладання угоди про продаж квартири особу, яка видавала себе за законного власника, затримали. Зловмиснику повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід.
 
У межах досудового розслідування встановлюються інші особи, які причетні до оборудки. Для недопущення подальших незаконних дій на квартиру накладено арешт.
 
Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Нагадаємо, раніше прокурори Дарницької окружної прокуратури міста Києва викрили двох осіб, які після смерті власника продали за підробленими документами квартиру на вул. Ялтинській у м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1413