31.08.2022

Продаж дизпалива зі збитками у 205 млн гривень – екскерівнику Держагентства резерву України повідомлено про підозру

                              

За процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури повідомлено про підозру колишньому посадовцю Державного агентства резерву України за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).
 
Як встановлено слідством, підозрюваний, обіймаючи у 2021 році посаду тимчасово виконуючого обов’язки Голови Державного агентства резерву України та голови аукціонного комітету Держрезерву України, організував злочинну схему реалізації дизельного палива з держрезерву за значно заниженою вартістю.
 
Так, діючи всупереч інтересам служби та з метою отримання вигоди для іншої юридичної особи, чиновник здійснив реалізацію 18 000 тонн дизпалива з держрезерву за ціною вдвічі меншою ринкової.  При цьому підозрюваним були проігноровані зауваження Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України щодо результатів оцінки ринкової вартості цього майна перед здійсненням аукціону.
 
Вказані протиправні дії посадовця завдали збитків державі на суму 205 млн гривень та негативно вплинули на обороноздатність нашої країни.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Викрито правопорушення прокурорами спільно зі слідчими та оперативними працівниками ТУ ДБР, розташованого у м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1566