02.09.2022

Трьом правоохоронцям з Донеччини повідомлено про підозру у колаборації з окупантами

                                

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури трьом правоохоронцям з міста Маріуполь Донецької області повідомлено про підозру у колабораційній діяльності.
 
За даними слідства, підозрювані після повномасштабного вторгнення РФ на територію України, не виконали наказ ГУ НП в Донецькій області та не прибули до місця  безпосереднього місця дислокації Маріупольського РУП ГУ НП в Донецькій області.
 
Одразу після тимчасової окупації регіону Російською Федерацією, вказані особи висловили підтримку діям загарбників та добровільно погодились обійняти посади правоохоронців у незаконно створеному на тимчасово окупованій території України правоохоронному органі – так званому «Приморском РО Мариупольського ГУ МВД ДНР».
 
Підозрювані присягнули на вірність незаконній окупаційній владі та виконують службові обов'язки, покладені на них псевдоправоохоронним органом.
 
Таким чином, зрадники підозрюються у добровільному зайнятті посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Їм загрожує позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1422