05.09.2022

Розстріляли цивільного під час окупації Гостомеля – двом російським військовослужбовцям повідомлено про підозру

                   

Київською міською прокуратурою у межах кримінального провадження за фактами вчинення злочинів РФ проти мирного населення під час тимчасової окупації смт Гостомель, ідентифіковано двох російських військовослужбовців, які вчинили вбивство цивільного громадянина.
 
Як встановлено досудовим розслідуванням, злочин стався 11 березня 2022 року на території Гостомельського притулку для тварин по вул. Свято-Покровській, де окупанти облаштували тимчасовий військовий пункт.
 
Для розвантаження та переміщення боєприпасів окупанти намагалися залучити місцеве цивільне населення, зокрема одного з місцевих мешканців.  Коли той відмовився, окупанти з метою залякування відвели чоловіка у лісопосадку начебто для розстрілу. Коли місцевий вдруге відмовився допомагати окупантам, один з командирів віддав підлеглому наказ розстріляти чоловіка.
 
Прокурорами спільно з СБУ та управлінням карного розшуку столичної поліції зібрано достатньо доказів на підтвердження причетності двох військовослужбовців рф до вчинення цього злочину. Вказаним особам заочно повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 438 КК України - порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством.
 
За вчинення особливого тяжкого злочину військовим рф загрожує покарання від 10 до 15 років позбавлення волі, або довічне ув’язнення.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1459