03.09.2022

Прокуратура повернула у державну власність майновий комплекс стратегічного значення вартістю 100 млн гривень

                                 

За реагування Київської міської прокуратури у державну власність реально повернуто цілісний майновий комплекс Хлібної бази № 78 загальною площею понад 10 тис. кв. м. та вартістю близько 100 млн гривень.
 
Цей майновий комплекс у Маловисківському районі Кіровоградської області має стратегічне значення для економіки та безпеки держави, як підприємство, що забезпечує розміщення і зберігання матеріальних цінностей державного резерву.
 
Комплекс включено до переліку об’єктів права державної власності, які не підлягають приватизації та корпоратизації.
 
Попри це, право власності на стратегічний об’єкт неодноразово реєструвалось за іншими юридичними особами.
 
Захищаючи інтереси держави, столична прокуратура у липні 2018 року звернулась до суду з позовом про визнання незаконним та скасування рішення місцевої ради, визнання недійсним свідоцтва про право власності, скасування рішень про державну реєстрацію та визнання права власності держави на спірне майно.
 
Рішенням господарського суду Кіровоградської області, залишеним без змін судами вищих інстанцій, в повному обсязі задоволено позов столичної прокуратури.
 
Завдяки вжитим прокуратурою заходам, рішення суду про повернення майна реально виконано - право власності на цілісний майновий комплекс Хлібної бази № 78 зареєстровано за державою в особі Міністерства економіки України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1249