06.09.2022

Збереження Жовтневого палацу - прокуратура через суд зобов’язала Федерацію профспілок укласти охоронний договір

                             

Київська міська прокуратура послідовно вживає заходи, спрямовані на збереження об’єктів культурної спадщини нашого міста.
 
Так, рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва задоволено позов столичної прокуратури до Федерації професійних спілок України про зобов’язання укласти охоронний договір на пам’ятку архітектури та історії – Міжнародний центр культури і мистецтв (колишній Жовтневий палац культури), розташований по вул. Алея Героїв Небесної Сотні, 1 в м. Києві.
 
Власником пам’ятки з 2007 року є Федерація професійних спілок України, яка майже упродовж 15 років ухиляється від укладення передбаченого законодавством охоронного договору, що позбавляє її гарантій державного захисту.
 
Пам’ятка має значну архітектурну та історичну цінність, спроектована і побудована у стилі пізнього класицизму в 1838-1842 роках відомим архітектором Вікентієм Беретті як корпус Київського інституту шляхетних дівчат. Будівля включена до переліку пам’яток містобудування і архітектури національного значення, а також занесена до переліку пам’яток історії місцевого значення.
 
З метою захисту об’єкта культурної спадщини Київська міська прокуратура звернулась до адміністративного суду з позовом про зобов’язання власника укласти охоронний договір на пам’ятку культури.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1466