07.09.2022

Жителю Київщини, який зберігав арсенал зброї та вибухових пристроїв, повідомлено про підозру

                               

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру мешканцю Київщини за фактом незаконного придбання та зберігання зброї, вибухових пристроїв та боєприпасів (ч. 1 ст. 263 КК України).
 
Під час несення служби правоохоронці для перевірки документів зупинили автомобіль марки BMW Х-5 під керуванням 63-річного жителя Київської області. У ході огляду у транспортному засобі були виявлені вибухові пристрої, набої та автоматична зброя, походження яких чоловік пояснити не міг. Серед вилученого: 2 корпуси гранати Ф-1, запали УЗРГМ, накольний механізм УЗРГМ, понад 200 патронів різного калібру, пістолет Макарова, гвинтівка Мосіна та автомат Калашникова.
 
Надалі під час невідкладного обшуку за місцем мешкання фігуранта правоохоронці вилучили інші засоби ураження, а саме 160 набоїв різного калібру, сигнальну міну, запал до противотанкової акумулятивної міни, три гранати Ф-1, 6 запалів до гранат та 10 зарядів для підствольних гранатометів, які громадянин зберігав без передбаченого законом дозволу.
 
Також у ході обшуку у чоловіка вилучили велику кількість різних посвідчень, документів, печаток та перепусток, у тому числі, до військових частин, походження яких та справжність наразі встановлюються.
 
Всі вилучені предмети направлені на проведення відповідних експертних досліджень.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Шевченківського УП ГУНП у м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1346