09.09.2022

Збиткові валютні операції на 170 млн гривень - судитимуть експосадовця ПАТ «Діамантбанк»

                 

Подільською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього начальника управління дилінгу казначейства ПАТ «Діамантбанк» за фактом розтрати майна банку в особливо великих розмірах (ч. 3, 4, 5 ст. 191 КК України).
 
Слідством встановлено, що обвинувачений всупереч інтересам служби, упродовж 2015-2017 років уклав з іншою банківською установою завідомо збиткові угоди щодо придбання/продажу іноземної валюти.
 
Здійснення завідомо збиткових валютних операцій спричинили збитки ПАТ «Діамантбанк» на загальну суму понад 170 млн. грн., та призвели, у тому числі, до доведення банку до неплатоспроможності.
 
У червні 2017 року банк було визнано неплатоспроможним та розпочато процедуру його ліквідації.
 
У межах слідства накладено арешт на майно обвинуваченого з метою відшкодування спричинених збитків.
 
Досудове розслідування здійснювалося слідчими Подільського управління поліції ГУ НП в м. Києві за матеріалами Центрального апарату СБ України.
 
Нагадаємо, у липні 2022 року Дарницька окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно колишнього голови правління ПАТ «Діамантбанк» за фактом розтрати коштів фінансової установи у сумі понад 20 млн гривень.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1437