12.09.2022

Прокуратура відстояла в апеляції рішення про повернення місту приміщення в будинку-пам’ятки архітектури

                           

Київський апеляційний суд залишив в силі рішення суду першої інстанції, яким задоволено позов Солом’янської окружної прокуратури міста Києва та витребувано на користь територіальної громади столиці комунальні приміщення вартістю понад 2,5 млн гривень.
 
Як повідомлялось раніше, право власності на приміщення площею більше 190 кв. у будинку по проспекту Перемоги, 45, який є пам’яткою архітектури місцевого значення, перейшло до фізичної особи на підставі неіснуючого інвестиційного договору.
 
Захищаючи інтереси столичної громади, Солом’янська окружна прокуратура міста Києва заявила позов до суду про витребування об’єкту нерухомості з незаконного володіння.
 
Солом’янський районний суд м. Києва та Київський апеляційний суд погодилися з доводами прокурора та повністю задовольнили позов, яким визнано недійсним договір, скасовано незаконну реєстрацію права власності та витребувано нежитлове приміщення на користь столичної громади.
 
Крім того, за цим фактом розслідується кримінальне провадження за ст. 190 КК України (шахрайство).
 
Довідково: Будинок по проспекту Перемоги, 45 у м. Києві, що знаходиться поруч із станцією метро «Шулявська», є пам’яткою архітектури місцевого значення, має охоронний № 227 та належить до комунальної власності.  Будівлю побудовано у 1958 році.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1610