15.09.2022

Киянину, який пропагував «руський мир», повідомлено про підозру

   

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито та повідомлено про підозру мешканцю столиці, який виправдовував збройну агресію РФ проти України та публікував агітаційні матеріали на підтримку військовослужбовців країни-агресора.
 
За даними слідства, в період березня-травня 2022 року підозрюваний, використовуючи власні акаунти у забороненій соціальній мережі, поширював матеріали з підтримкою збройної агресії Російської Федерації проти України та активно глорифікував її військовослужбовців.
 
Серед іншого чоловік розміщував у соцмережі пропагандистські відеоматеріали, дописи із закликами до окупації України, а також поширював дезінформацію про українських військовослужбовців.
 
Під час обшуку за місцем мешкання підозрюваного правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.
 
На даний час тривають слідчі (розшукові) дії, направлені на встановлення усіх обставин вчинення злочину.
 
Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 436-2 КК України (поширення матеріалів, у яких міститься глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію Російської Федерації проти України, виправдовування, визнання правомірною, заперечення тимчасової окупації частини території України, а також глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію Російської Федерації проти України).
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1655