21.09.2022

Прокуратура передала в АРМА майно та корпоративні права компанії російського мільярдера в розмірі близько 300 млн гривень

                                          

Подільською окружною прокуратурою міста Києва передала в управління АРМА корпоративні права російської компанії в сумі близько 300 млн грн, а також комплекс приміщень загальною площею 5 тис. кв.м. та земельну ділянку площею понад 1,5 тис. га.
 
Встановлено, що в місті Києві та на території інших регіонів здійснює свою діяльність підприємство, кінцевим бенефіціарним власником якого є російський мільярдер, а тому є значний ризик у прийнятті рішень керівництвом вказаного підприємства на шкоду державній безпеці України.
 
У межах даного провадження правоохоронці досліджують діяльність групи компаній, які забезпечували функціонування підконтрольних суб’єктів господарювання з метою здійснення протиправної діяльності, спрямованої у тому числі на привласнення коштів, а також на фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади.
 
За клопотанням прокуратури судом арештовано комплекс приміщень загальною площею 5 тис. кв.м., земельну ділянку площею понад 1,5 тис. га та корпоративні права підприємства у вигляді статутного капіталу в розмірі майже 300 млн. грн.
 
Наразі заарештовані активи та майно передано в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється за матеріалами Центрального апарату СБ України (ч. 6 ст. 111-1 КК України).
 
Слідство триває.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1705