19.10.2022

Прокуратура у Верховному Суді домоглася остаточного скасування незаконного рішення про оренду землі на Троєщині вартістю 9,3 млн гривень

                                        

Верховний Суд підтримав позицію прокурора у справі про визнання незаконним та скасування рішення Київради, визнання недійсним укладеного на його виконання договору оренди земельної ділянки для експлуатації та обслуговування автостоянки площею 0,6 га, вартістю понад 9,3 млн гривень.
 
Встановлено, що Київською міською радою в порушення земельного законодавства, у зв'язку з набуттям права власності на нерухоме майно площею 52,2 кв.м. поза аукціоном надано в оренду на 15 років земельну ділянку на вул. Оноре де Бальзака у Деснянському районі міста Києва для розміщення автостоянки. При цьому, площа земельної ділянки більш ніж в 118 разів перевищує площу розташованого на ній нерухомого майна.
 
Зауважимо, що надання земельних ділянок для розміщення об’єктів дорожнього сервісу – автостоянок, здійснюється виключно за результатами земельного аукціону.  
 
Внаслідок допущених порушень бюджет міста недоотримав значну суму коштів, які територіальна громада міста Києва могла б отримати від продажу права оренди земельної ділянки на земельних торгах.
 
За таких обставин, Верховний Суд погодився з доводами прокурора та висновками судів першої і апеляційної інстанцій про наявність підстав для задоволення позову.
 
Рішення суду є остаточним та оскарженню не підлягає.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1539