01.11.2022

«Відремонтували» теплові пункти зі збитками у майже 8 млн грн – викрито злочинну групу з числа посадовців РДА, підрядників та посередників

    

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва в межах кримінального провадження за фактом заволодіння бюджетними коштами у складі організованої групи повідомлено про підозру керівнику одного з управлінь Шевченківської районної в місті Києві держаної адміністрації, чотирьом керівникам підприємств та двом засновникам суб’єктів підприємницької діяльності (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Згідно із матеріалами досудового розслідування, організована група у складі семи осіб  з числа посадовців, керівників підрядних організацій та фірм-посередників налагодили механізм заволодіння бюджетними кошами.
 
Так, одне з управлінь Шевченківської РДА уклало ряд договорів з підприємствами щодо виконання вищевказаних робіт з капітального ремонту та модернізації модульних індивідуальних теплових пунктів (ІТП) житлових будинків на території району.
 
При цьому, як встановлено розслідуванням, вартість поставленого підприємствами обладнання майже втричі перевищувала ціну даних модулів ІПТ у виробника продукції, а роботи з ремонту об’єктів проводилися не в повному обсязі. Отримані за рахунок штучного збільшення вартості обладнання та обсягів робіт кошти учасники організованої групи використовували на свою користь.
 
Проведеною в ході слідства експертизою встановлено, що збитки територіальної громаді міста Києва складають близько 8 млн грн. Слідство у кримінальному провадженні триває.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі СВ Шевченківського УП ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводження ДСР НП України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1227