02.11.2022

Повідомлено про підозру доньці ексміністра оборони України – власниці підприємств, які постачали обладнання для оборонпрому РФ

    

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру власниці підприємств, яка постачала товари та обладнання для оборонно-промислового комплексу РФ. Їй інкриміновано організацію фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 3 ст. 27 ст. 110-2 КК України).
 
За даними слідства, підозрювана – донька колишнього Міністра оборони України (2012-2014 р.р.), який наразі перебуває у розшуку за державну зраду, є кінцевим бенефіціарним власником ряду підприємств, що здійснюють діяльність на території України. Одне них через підконтрольні підприємства, зареєстровані на території держави-агресора займалося постачанням та збутом обладнання для оборонно-промислового комплексу РФ. Наразі вживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження підозрюваної.
 
Нагадаємо, у червні поточного року в межах цього ж провадження за клопотанням прокуратури суд заарештував та передав в управління АРМА 645 залізничних вагонів вартістю близько 650 млн грн, що належать підприємствам родини експосадовця.
 
Також накладено арешт на інше майно цієї фінансово-промислової групи підприємств та їх власників. Зокрема, заарештовано 30 земельних ділянок, 30 об’єктів нерухомості, у тому числі 6 цілісних майнових комплексів та корпоративні права 22 суб’єктів господарювання.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СУ ГУ Нацполіції у м. Києві за оперативного супроводу Департаменту захисту національної державності СБУ у взаємодії та за інформаційно-аналітичної підтримки АРМА.
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1294