03.11.2022

До 10 років позбавлення волі засуджено чоловіка за збут наркотиків та зберігання зброї

     

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Деснянської та Оболонської окружних прокуратур міста Києва судом оголошено обвинувальний вирок 55–річному громадянину за фактами незаконного зберігання особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин у особливо великих розмірах з метою збуту, а також незаконного зберігання, придбання вогнепальної зброї та боєприпасів (ч. 2, ч. 3 ст. 307, ч. 1 ст. 263 КК України).
 
Згідно матеріалів слідства, чоловік, придбавши заздалегідь розфасовані наркотичні засоби та психотропні речовини, у тому числі особливо небезпечні, організував їх масовий збут. Реалізація заборонених речовин здійснювалася за допомогою месенджера, а також безпосередньо «з рук в руки» з автомобіля, на якому він переміщувався у м. Києві.
 
У ході проведення обшуків за місцем мешкання обвинуваченого в Оболонському районі столиці та в його автомобілі правоохоронці виявили значну кількість розфасованих наркотичних засобів та психотропних речовин, а саме МДМА, амфетамін та канабіс у особливо великих розмірах.
 
Також правоохоронцями задокументовано факт придбання та зберігання обвинуваченим пістолету «Berettа» та близько 80 боєприпасів.
 
За сукупністю вагомих та беззаперечних доказів, представлених у суді прокурорами Оболонської та Деснянської окружних прокуратур м. Києва, чоловіка визнано винним в інкримінованих правопорушеннях та засуджено до покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.
 
До набрання вироком законної сили обвинувачений перебуватиме під вартою.
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1156