04.11.2022

Прокуратура повернула столичній громаді приміщення у центрі Києва, якими заволоділи шахраї

     

Органи столичної прокуратури забезпечили реальне повернення незаконно відчуженого нерухомого майна, яке належить до комунальної власності.    
 
Установлено, що нежитлове приміщення по вул. Пимоненко у центрі Києва вартістю майже 2 млн грн внаслідок шахрайських дій з використанням підробленого договору купівлі-продажу перейшло у власність фізичної особи та у подальшому було відчужено на користь третіх осіб.  
 
Захищаючи порушені інтереси територіальної громади, Шевченківська окружна прокуратура міста Києва заявила позов до суду щодо витребування приміщення з незаконного володіння та повернення його до комунальної власності.
 
Справа розглядалась судами з 2019 року. За результатами тривалого судового розгляду постановою Київського апеляційного суду, залишеною без змін Верховним судом, позов окружної прокуратури задоволено та постановлено повернути майно у власність територіальної громади столиці.
 
На даний час рішення суду виконано в повному обсязі. Право власності на нежитлові приміщення зареєстровано за територіальною громадою міста Києва.
 
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1512