08.11.2022

Постачання недоукомплектованих автомобілів «швидкої допомоги» – прокуратура через суд стягує 6,5 млн грн штрафних санкцій

                            

Київська міська прокуратура встановила порушення інтересів держави під час постачання комерційною установою автомобілів «швидкої допомоги» для потреб столиці.
 
Встановлено, що у 2019 році за результатами публічних закупівель в умовах світової пандемії COVID-19 між КО «Київмедспецтранс» та комерційною установою був укладений договір поставки спеціалізованого санітарного транспорту екстреної медичної допомоги за державні кошти.
 
Разом з цим, під час експлуатації цих транспортних засобів з’ясувалося, що в порушення умов договору поставлені автомобілі недоукомплектовані обладнанням для підключення портативних кисневих балонів, що виключає можливість використання апаратів штучної вентиляції легень за межами транспортних засобів.
 
 
Разом з цим, суди першої та апеляційної інстанцій необґрунтовано відмовили в задоволені позову.
 
Водночас Верховний Суд погодився з доводами прокурора та задовольнив касаційну скаргу, скасувавши незаконні рішення судів попередніх інстанцій.
 
Наразі справу направлено на новий розгляд до господарського суду Київської області.
 
Прокуратура відстоюватиме у суді стягнення з комерційної структури штрафних санкцій за постачання недоукомплектованих автомобілів «швидкої допомоги».
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1247