09.11.2022

Двох мешканців Київщини викрито на збуті зброї, боєприпасів та вибухових пристроїв

                                                     

За процесуального керівництва прокурорів окружних прокуратур міста Києва викрито двох громадян України у незаконному придбанні, зберіганні та збуті боєприпасів та вибухових речовин на території столиці (ч. 1 ст. 263 КК України).
 
Так, прокурори Печерської окружної прокуратури за оперативного супроводження ВКП Печерського УП ГУ НП в м. Києві викрили мешканця Софійської Борщагівки (Київська область), який налагодив збут боєприпасів через інтернет.
 
Чоловіка затримали в порядку ст. 208 КПК України на збуті 200 набоїв за 23 тис. гривень у ході другого етапу оперативної закупки.
 
Під час обшуків правоохоронці вилучили за місцем проживання затриманого ще близько 900 набоїв, 5 поліетиленових ємностей вагою до 3 кг з речовиною схожою на порох, ювелірні ваги, гільзи, матрицю та станок для виготовлення набоїв, а також 2 карабіна та помпову рушницю.
 
Крім того, у ході реалізації оперативної інформації прокурори Святошинської окружної прокуратури спільно зі слідчими районного управління поліції та співробітниками ДВБ Нацполіції України викрили ще одного мешканця Київщини, який через інтернет збував вогнепальну зброю, боєприпаси та вибухові пристрої.
 
Під час документування злочину правоохоронці провели 2 контрольовані закупки. Підчас чергового збуту патронів та бойової гранати чоловіка затримали «на гарячому».
 
У ході санкціонованих обшуків у затриманого вилучили три одиниці вогнепальної зброї, близько 200 набоїв та гранату РГД-5 із запалом.
 
Наразі вирішується питання щодо повідомлення обом затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів.
 
У межах слідства встановлюється походження зброї та боєприпасів, а також коло осіб, які також можуть бути причетні до їх нелегального збуту.
 
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 631