09.11.2022

Завдав збитки на 43 млн гривень – судитимуть ексдиректора одного з інститутів Національної академії аграрних наук України

                                

Голосіївською окружною прокуратурою м. Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього директора одного з інститутів Національної академії аграрних наук України за фактом розтрати майна, вчиненого з використанням службового становища, у особливо великих розмірах та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що в користуванні одного з інститутів Національної академії аграрних наук України перебувала земельна ділянка площею понад 1,1 га, яка належить державі в особі Київської міської державної адміністрації, з розташованими на ній об’єктами нерухомого майна, у тому числі трансформаторною підстанцією та дослідно-виробничею майстернею.
 
Діючи всупереч інтересам держави, тодішній директор інституту уклав інвестиційний договір із забудовником про будівництво на вказаній земельній ділянці багатоквартирного будинку.
 
З метою виконання умов договору, директор не зазначив в офіційних документах наявність на земельній ділянці об’єктів, що підлягають збереженню, та надав неправдиву інформацію державним органам для видачі дозволу на знесення 15 об’єктів нерухомого майна.
 
Таким чином, директор інституту фактично розпорядився земельною ділянкою вартістю понад 43 млн гривень, надавши забудовнику можливість реалізувати проект з будівництва на цій ділянці житлового комплексу з вбудовано-прибудинковими нежитловими приміщеннями та паркінгом без проведення конкурсних торгів та укладання договору оренди.
 
На теперішній час досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт відносно ексдиректора інституту скеровано до Голосіївського районного суду міста Києва для розгляду по суті.
 
Матеріали щодо осіб, які можуть бути причетні до вчинення кримінального правопорушення, виділені в окреме кримінальне провадження, досудове розслідування у якому триває.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1407