16.11.2022

У столиці викрито шахрая-арештанта, який ошукав громадян, збираючи допомогу для ЗСУ

                           

За процесуального керівництва прокурорів Святошинської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру чоловіку, який, перебуваючи у слідчому ізоляторі, заволодів грошовими коштами громадян (ч. 3 ст. 190 КК України).
 
За даними слідства, чоловік, відбуваючи покарання в ДУ «Київський слідчий ізолятор» за вчинення крадіжки, під приводом збору коштів на потреби Збройних сил України вирішив шляхом обману заволодіти чужим майном. Реалізуючи свій намір, злочинець у незаконний спосіб, в порушення правил внутрішнього розпорядку слідчих ізоляторів, отримав мобільний телефон та сім-картку, за допомогою яких створив акаунт в соціальній мережі. Під виглядом волонтера він розмітив оголошення про збір грошових коштів на потреби Збройних сил України, вказавши номери відкритих на його ім’я банківських карток, якими він користувався до моменту його поміщення до слідчого ізолятора.
 
У такий спосіб з серпня по листопад 2022 року зловмисник ошукав понад 30 громадян, які перераховували йому грошові кошти на потреби українських захисників.
 
У ході слідства під час обшуку камери, де утримувався псевдоволонтер, слідчі за участю працівників оперативного підрозділу ДУ «Київський слідчий ізолятор», виявили та вилучили мобільний телефон, за допомогою якого останній вчиняв шахрайські дії.
 
За вчинене йому загрожує до 8 років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування здійснюється Святошинським управлінням поліції ГУНП в місті Києва.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1543