28.11.2022

Душив та пограбував жінку - за вчинення розбійного нападу затримано мешканця Київщини

                                                                

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури м. Києва затримано та повідомлено про підозру 40-річному мешканцю Київської області за фактом скоєння розбійного нападу з використанням зброї (ч. 4 ст. 187 КК України).
 
Досудовим слідством встановлено, що 22 листопада 2022 року до правоохоронних органів надійшло повідомлення від мешканки Печерського району про вчинення відносно неї зухвалого нападу.
 
Зі слів постраждалої, в її квартиру під виглядом кур’єра вірвався чоловік, озброєний пістолетом. Забризкавши її газовим балончиком, зловмисник почав вимагати віддати йому всі цінні речі. При цьому нападник душив жінку та погрожував вбити двох її малолітніх дітей, які в цей час перебували в квартирі.
 
Під час нападу зловмисник забрав з квартири 60 тис. доларів США та золоті прикраси, після чого втік.
 
За результатами вжитих оперативних заходів правоохоронцям вдалося встановити особу зловмисника та затримати його. Під час обшуку за місцем його мешкання вилучено грошові кошти та золоті прикраси.
 
Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою безальтернативно.
 
Правоохоронці перевіряють підозрюваного на причетність до вчинення інших злочинів. Санкція статті передбачає від 8 до 15 років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування здійснює СВ Печерського управління поліції ГУ НП в м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1156