29.11.2022

Прокуратура через суд поновила право столичної громади на 2, 7 га землі в Національному природному парку «Голосіївський»

                                                      

Завдяки наполегливій позиції прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Київської міської прокуратури рішенням Господарського суду міста Києва поновлено право столичної громади на земельну ділянку природно-заповідного фонду площею 2,7 гектари та вартістю майже 75 млн грн.
 
Прокуратурою з’ясовано, що спірна ділянка, яка розташована на Столичному шосе у Голосіївському районі міста Києва, є власністю територіальної громади столиці та відноситься до території Національного природного парку «Голосіївський». При цьому комерційною структурою неправомірно зареєстровано право власності на об’єкти нерухомого майна – автосалон та комплекс АЗК, розміщені на цій ділянці. 
 
З огляду на вказане, Київська міська прокуратура звернулась до суду з позовом про поновлення порушених прав та інтересів територіальної громади столиці в особі Київської міської ради. 
 
Рішенням Господарського суду міста Києва позов прокурора задоволено повністю та усунуто перешкоди Київській міській раді у володінні та розпорядженні зазначеною земельною ділянкою шляхом скасування державної реєстрації права власності на об’єкти нерухомого майна.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 427