19.12.2022

У Києві за виправдовування та підтримку дії окупантів судитимуть державну службовицю

                                                    

Дніпровською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно громадянки України за фактами поширення матеріалів із публічними закликами до повалення конституційного ладу та посягання на територіальну цілісність України, розпалювання національної ворожнечі, виправдовування російської військової агресії проти України, глорифікаціЇ її учасників, а також поширення комуністичної символіки (ч. 2 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 161, ч. 1, ст. 436-1 ч. 2 ст. 436-2 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, обвинувачена, працюючи у одному з Центрів надання адміністративних послуг міста Києва та будучи державним службовцем, створила та адмініструвала у соціальній мережі акаунт, на сторінці якого публікувала матеріали, що виправдовують збройну агресію рф проти України та містять заклики до насильницької зміни меж території України. Також вона розміщувала у соцмережі пропагандистські матеріали та дописи із закликами до окупації України.
 
У ході санкціонованих обшуків за місцем проживання обвинуваченої правоохоронці вилучили мобільні телефони та комп’ютерну техніку, а також комуністичну символіку, георгіївські стрічки та значну суму особистих збережень у російських рублях.
 
Жінка перебуває під вартою та її відсторонено від виконання службових обов’язків.
 
Санкції статей передбачають до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1301