21.12.2022

Привласнила три земельні ділянки у Биківні та незаконно продала їх - повідомлено про підозру шахрайці

                                                      

Шевченківською окружною прокуратурою міста Києва спільно із слідчими СВ Шевченківського УП ГУНП у м. Києві повідомлено про підозру уродженці Київської області за фактом шахрайського заволодіння трьома земельними ділянками у місті Києві (ч. 4 ст. 190, ч. 3, 4 ст. 358 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрювана разом з іншими на даний час невстановленими особами підробила документи, що підтверджують особу власника, та договори купівлі-продажу трьох земельних ділянок на території масиву Биківня.
 
Використовуючи підроблені документи та видаючи себе за власницю цього майна, підозрювана здійснила продаж земельних ділянок підставній особі з метою подальшого їх продажу добросовісним набувачам.
 
Вищевказаними діями законним власникам земельних ділянок завдано шкоду на суму майже 2 млн гривень.
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.
 
З метою збереження речових доказів у кримінальному провадженні за клопотанням окружної прокуратури на вказані земельні ділянки накладено арешт.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1316