27.12.2022

У Києві викрили афериста, який збував підроблені водійські посвідчення

     

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито 27-річного уродженця м. Донецьк у підробленні документів та шахрайстві (ч. 3 ст. 190, ч. 3 ст. 358 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний спільно з іншими учасниками злочинної групи розмістив на інтернет-сайті оголошення про можливість виготовлення та продажу водійських посвідчень без проходження навчання в автошколі та без здачі іспиту на знання ПДР. 
 
Отримавши замовлення від клієнтів, підозрюваний, будучи адміністратором сайту, особисто обговорював з ними необхідну водійську категорію та строки виготовлення документу. Зловмисник також запевняв замовників, що виготовлене посвідчення водія є дійсним на території України та може бути згенеровано у додатку «Дія».
 
Вартість підробленого документа залежала від виду наданої послуги. Так за дублікат водійського посвідчення шахрай просив 2500 грн., а за водійське посвідчення категорії В1 - 7500 грн. Підроблені документи надсилалися замовникам поштою.
 
Проведеними у ході розслідування експертизами установлено, що вилучені у замовників документи за способом друку та спеціальними елементами захисту не відповідають аналогічним бланкам документів, що знаходяться в офіційному обігу на території України, та є підробленими.
 
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.
Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП у м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 399