29.12.2022

Перекрито транснаціональний канал незаконного перетину кордону між Україною та Молдовою чоловіками призовного віку - прокуратура

        

За участі прокурорів Київської міської прокуратури у межах міжнародної слідчо-оперативної групи, створеної Офісом Генерального прокурора та правоохоронними органами Республіки Молдова, викрито транснаціональний канал незаконної міграції між Україною і Молдовою.
 
У ході спецоперації, проведеної правоохоронцями обох країн, на території Республіки Молдова затримано трьох осіб, які за грошову винагороду в розмірі 4500 доларів США організовували для українських громадян призовного віку незаконний перетин державного кордону поза межами встановлених пунктів пропуску, у тому числі водним шляхом через р. Дністер.
 
Схема діяла на території Вінницької та Чернівецької областей. Усі затримані - громадяни Республіки Молдова віком від 25 до 50 років.
 
Під час затримання у організатора схеми вилучили 1600 доларів США, які йому були передані раніше під контролем українських правоохоронців громадянином призовного віку за перетин кордону для подальшого виїзду до країн ЄС.
 
Наразі триває документування злочину, із затриманими проводяться слідчі дії.
Встановлюються особи, які можуть бути причетними до вчинення злочину на території України, у тому числі серед працівників правоохоронних органів.
 
Раніше в рамках цього ж провадження Київською міською прокуратурою задокументовано незаконне переправлення громадянина України через державний кордон України до Республіки Молдова за винагороду у сумі 4500 доларів США.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУ Нацполіції у м. Києві за матеріалами ГУ ВБ СБУ.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1279