30.12.2022

Прокуратура через суд вимагає скасувати незаконну перереєстрацію 9 земельних ділянок лісового фонду Києва під забудову

                                                 

Дніпровська окружна прокуратура м. Києва звернулася до суду з позовами про скасування незаконної державної реєстрації 9 земельних ділянок лісового фонду на території Дніпровського району столиці.
 
Установлено, що без належних правових підстав та у порушення вимог земельного законодавства, а також за відсутності відповідного рішення Київради групою осіб здійснено формування в Державному земельному кадастрі 9 земельних ділянок з визначенням їх категорії як землі житлової і громадської забудови.
 
Підставою для державної реєстрації земельних ділянок стали технічні документи на неіснуючі житлові будинки, які використані для реєстрації речового права на ці віртуальні об’єкти, а також на земельні ділянки, на яких вони начебто розташовані, для їх обслуговування за рахунок земель лісового фонду.
 
Встановивши вказані порушення, Дніпровська окружна прокуратура м. Києва звернулась до суду із позовами в інтересах держави до територіальних органів Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру щодо скасування цих рішень.
 
Вказані позови прокурора спрямовані на захист конституційних прав мешканців міста Києва на безпечне довкілля та недопущення незаконної  забудови земельних ділянок лісового фонду, що беззаперечно кореспондується з державним інтересом.
 
Наразі Окружним адміністративним судом міста Києва відносно 8 позовів вже відкриті провадження та призначено проведення підготовчих судових засідань.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1348