06.01.2023

8 тис. євро за нелегальний перетин кордону з Молдовою – викрито третього учасника злочинної схеми

       

Київською міською прокуратурою у межах кримінального провадження за фактом незаконного переправлення чоловіків призовного віку через кордон з Республікою Молдова повідомлено про підзору третьому учаснику злочинної схеми (ч. 3 ст. 332 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, група осіб (усі мешканці Чернівецької області) налагодили канал незаконного переправлення призовників через державний кордон України з Республікою Молдова поза пунктами пропуску.
 
Вказана «послуга» коштувала 8 000 євро з людини.
 
У листопаді 2022 року під час чергової спроби переправлення громадянина призовного віку до Республіки Молдова двох учасників схеми затримали. Наразі їм повідомлено про підозру, а на їх майно накладено арешт.
 
У ході подальших слідчих дій правоохоронцям вдалося встановити ще одну особу, причетну до організації та керування цієї злочинною групою.
 
Третім фігурантом виявився 52-річний мешканець Чернівецької області, який раніше вже перебував у полі зорі правоохоронців. Чоловік особисто надавав вказівки учасникам схеми, а також особам, які планували нелегально потрапити до Республіки Молдова, щодо маршрутів перетину кордону, наявності патрулів тощо.
 
Вирішується питання щодо обрання чоловіку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають, встановлюються інші учасники злочинної групи.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює СУ ГУНП у м. Києві. Оперативне супроводження - ГВ «Д» УЗНД ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1313