06.01.2023

Під час конфлікту вистрілив сусіду в голову - киянина підозрюють у замаху на умисне вбивство

       

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури міста мешканцю столиці повідомлено про підозру за фактом замаху на умисне вбивство.
 
Під час досудового розслідування встановлено, що між мешканцями житлового будинку виник словесний конфлікт - підозрюваний вдарив ногою собаку потерпілого.
 
Через деякий час конфлікт між сусідами продовжився. Зловмисник виманив потерпілого на сходовий майданчик, попередньо сховавшись за дверима. Коли потерпілий повернувся до нього спиною, підозрюваний несподівано вистрілив йому в голову із пістолета з глушником. Після цього нападник втік із місця скоєння злочину, проте невдовзі був затриманий правоохоронцями.
 
У потерпілого медики діагностували відкриту черепно-мозкову травму, забій головного мозку та багатоуламковий перелом потиличної кістки.
 
Під час проведення обшуку за місцем мешкання нападника вилучили ймовірне знаряддя злочину — предмет, схожий пістолет з явними ознаками переробки, саморобний глушник, гільзи та набої, а також зіп-пакет з порошкоподібною речовиною білого кольору, схожу на наркотичну.
 
На даний час чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч.1 ст. 115 КК України та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
По вилученим речовим доказам призначені відповідні експертизи, за результатами яких буде вирішено питання щодо інкримінування зловмиснику також ст. 263 та 309 КК України - незаконне зберігання зброї, боєприпасів, а також наркотичних речовин з метою збуту.
 
За вчинене чоловіку загрожує покарання до 15 років позбавлення волі.
 
Викрито правопорушення прокурорами, слідчими та оперативними працівниками Дніпровського УП ГУ НП в м. Києві.
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1071