09.01.2023

Поширювали російську пропаганду – підозрюють двох киян

                     

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру двом мешканцям столиці за фактом виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії РФ проти України (ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).
 
За даними слідства, підозрювані після початку повномасштабного вторгнення збройних сил РФ в Україну, використовуючи власні акаунти у соціальних мережах, поширювали матеріали на підтримку дій країни-агресора.
 
Зокрема, підозрювані розміщували на своїх сторінках відео проросійського блогера-мільйонника, який веде інформаційну війну проти України та поширює фейки російської пропаганди.
 
Висновками судових лінгвістичних експертиз підтверджено, що тексти опублікованих матеріалів та відео мають пропагандистський характер та спрямовані на виправдання, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України.
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.
 
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1257