24.01.2023

Метро на Виноградар: прокуратура через суд стягнула з генпідрядника понад 139 млн гривень до столичного бюджету

                                      

Північний апеляційний господарський суд підтримав позицію столичної прокуратури та залишив в силі рішення суду першої інстанції, яким задоволено позов прокурора про стягнення з генерального підрядника будівництва двох нових станцій метро Сирецько-Печерської лінії метрополітену понад 139 млн грн до столичного бюджету.
 
Як встановила прокуратура, будівельна компанія використала не за цільовим призначенням кошти місцевого бюджету, які були виділені на фінансування будівництва лінії метрополітену від станції «Сирець» до житлового масиву Виноградар.
 
Так, отримані з бюджету кошти генпідрядник розмістив на депозитні рахунки в банківській установі, в результаті чого вказана комерційна структура незаконно збагатилась за рахунок територіальної громади.
 
Законодавство забороняє такі дії. У зв’язку з цим, Київська міська прокуратура звернулася з позовною заявою до генпідрядника про стягнення безпідставно отриманого прибутку на користь територіальної громади в особі Київської міської ради.
 
Суд апеляційної інстанції погодився з доводами прокурора та висновками, викладеними у рішенні господарського суду про наявність підстав для задоволення позову.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1686