02.02.2023

Викрито зловмисницю, яка ошукала родину безвісти зниклого бійця ЗСУ

                             

За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру жінці, яка шляхом обману заволоділа грошовими коштами родички безвісно зниклого військовослужбовця ЗСУ.
 
Згідно з матеріалами слідства, у липні 2022 року 48-річна уродженка Кіровоградської області випадково дізналася, що потерпіла розшукує свого племінника, який проходить службу в ЗСУ і вважається зниклим безвісти. Зловмисниця запропонувала жінці за винагороду у 7 тис. гривень свою допомогу у встановленні його місцезнаходження завдяки своїм начебто зв’язкам у правоохоронних органах.
 
Потерпіла, будучи введеною в оману, передала шахрайці гроші. Після чого підозрювана перестала виходити на зв'язок та витратила гроші на власні потреби.
 
Наразі зловмисниці повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно.
 
Також з’ясувалося, що жінка вже раніше притягувалася до відповідальності за шахрайські дії та вчинила новий злочин в період іспитового строку.
 
За вчинене їй загрожує до 3 років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування здійснюється Деснянським управлінням поліції ГУНП в місті Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1031