07.02.2023

Директору Київського геріатричного пансіонату повідомлено про підозру у службовій недбалості

                             

За процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру директору Київського геріатричного пансіонату у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
За даними слідства, у 2020 році Київський геріатричний пансіонат уклав з приватним товариством договір на виконання робіт з капітального ремонту асфальтованого покриття під’їзних та пішохідних доріг на території пансіонату.
 
У свою чергу директор закладу, не залучивши спеціалістів технагляду для перевірки обсягів та вартості виконаних робіт, підписав документи, які стали підставою для перерахування підряднику бюджетних коштів.
 
У ході проведення експертизи виявилося, що вартість виконаних робіт завищена на понад 300 тис. гривень.
 
Наразі слідство у кримінальному провадженні триває.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ Святошинського УП ГУНП у м. Києві, за оперативного супроводження УСР в м. Києві ДСР НП України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 920