15.02.2023

Столичні правоохоронці передали ЗСУ понад 16 тонн побутової хімії та засобів гігієни, ввезених в Україну російською компанією

     

Київська міська прокуратура спільно з ДБР та Київською митницею передали на потреби Збройних сил України понад 16 тонн побутової хімії та засобів особистої гігієни. Товар був виявлений у межах розслідування діяльності російської компанії, яка після повномасштабного вторгнення РФ в Україну намагалася співпрацювати з українським бізнесом (ч. 2 ст. 110-2 КК України).
 
Слідством встановлено, що після 24.02.2022 російська компанія ввезла на митну територію України для подальшого продажу близько 400 тонн товару, який складався з партій прального порошку, мила, шампунів, миючих засобів, зубної пасти тощо. При цьому у документах дані про справжнього постачальника були приховані, а прибутки від реалізації товару українським споживачам фактично надходили країні-агресору.
 
У межах кримінального провадження, розпочатого за цим фактом, правоохоронці викрили та припинили ланцюг збагачення російської компанії.
 
Одночасно з цим ініційовано питання щодо передачі частини вказаного товару у кількості понад 16 тонн на потреби українських військових.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 2 років та з конфіскацією майна.
 
Слідство здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1256