16.02.2023

Викрито 9 членів злочинної групи під час спроби заволодіння активами 28 підприємств

                                                        

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва викрито та затримано злочинну групу під час спроби незаконного заволодіння майном товариств за підробленими документами (ч. 5 ст. 27, ч. 3, 4 ст. 358 КК України).
 
Слідством встановлено, що злочинне угрупування, до складу якого входило 9 учасників, планували здійснити протиправне заволодіння корпоративними правами 28 приватних підприємств.
 
Загальна сума статутного капіталу  цих підприємств становить майже 17 млн грн., а також на праві власності їм належать 45 земельних ділянок та 122 об’єктів нерухомості, які розташовані на території України.
 
Зловмисників затримали на «гарячому» під час спроби посвідчення на підставі підроблених документів довіреностей, які надають права на переоформлення прав власності на вказані активи.
 
На даний час вирішується питання щодо повідомлення про підозру двом організаторам та семи учасникам злочинної групи, а також обрання відносно них запобіжних заходів.
 
Викриття злочинної діяльності здійснювалося спільно зі слідчими Дарницького УП ГУНП у місті Києві за оперативного супроводження співробітників УСР в м. Києві ДСР НПУ.
 
Слідчі дії тривають.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1677