02.03.2023

1 млн грн збитків на облаштуванні укриттів у навчальних закладах – повідомлено про підозру трьом посадовцям Шевченківської РДА

                   

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру начальнику та двом заступникам Управління освіти Шевченківської районної у місті Києві державної адміністрації за фактом розтрати бюджетних коштів та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
Згідно з даними слідства, Управління освіти Шевченківської РДА уклало з підприємцем договір на закупівлю меблів для укриттів у 54 навчальних закладах Шевченківського району вартістю понад 3,7 млн гривень.
 
Незважаючи на те, що переможець тендеру запропонував ціни значно вище ринкових, Управління освіти уклало з ним договір, що призвело до безпідставного перерахування коштів зі столичного бюджету на суму понад 1 млн гривень.
 
Слідство у кримінальному провадженні триває, перевіряється причетність до вчинення злочину інших осіб.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Шевченківського управління поліції ГУНП в м. Києві за оперативного супроводження Центрального МРВ ГУ СБУ у місті Києві та Київській області та ССП Шевченківського УП ГУНП у місті Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2076