03.03.2023

Хабар у 160 тис. гривень за оренду концертної зали – судитимуть посадовців Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського

                                                    

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва завершено досудове розслідування відносно проректора та директора оперної студії Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського, викритих на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.
 
За даними слідства, вказані посадові особи, використовуючи службове становище та діючи у змові, налагодили протиправну схему вимагання коштів за оренду приміщень, що належать Національній музичній академії України ім. П.І. Чайковського та перебувають у державній власності, без укладання будь-яких договорів та угод.
 
У межах слідства правоохоронці задокументували факти вимагання та одержання посадовцями неправомірної вигоди на загальну суму 4 000 доларів США за один день оренди концертної зали для зйомок рекламного ролику.
 
Дії проректора та директора оперної студії Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, за попередньою змовою групою осіб).
 
Крім того, в ході слідства накладено арешт на майно посадовців з метою забезпечення конфіскації майна.
 
Санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.
 
Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1539