08.03.2023

За колаборацію з окупантами повідомлено про підозру адвокатці, яка обійняла посаду судді на тимчасово окупованій Донеччині

     

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури адвокату - громадянці України, повідомлено про підозру у добровільному зайнятті посади в незаконних судових органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, у травні 2022 року підозрювана, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької області, підтримала дії держави-агресора та незаконних збройних формувань так званої «ДНР». Вона погодилася на пропозицію окупантів обійняти посаду судді в незаконному судовому органі, створеному на тимчасово окупованій території, а саме в «Енакиевском городском суде Донецкой Народной Республики».
 
За колабораційну діяльність жінці загрожує від 12 до 15 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади на строк від 10 до 15 років.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, за матеріалами та оперативного супроводу ДЗНД СБ України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 996