08.03.2023

Зберігали понад 1 кг кокаїну - судитимуть організовану групу наркоторговців

     

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно учасників організованої групи за фактами вчинення особливо тяжких злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів (ч. 3 ст. 307, ч. 1, 2 ст. 317 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що уродженець Закарпатської області, який також має громадянство Угорщини, з листопада 2019 року організував та очолив стійке об’єднання, до складу якого залучив ще трьох громадян України.
 
Організатор підшуковував осіб, у яких учасники організованої групи здійснювали закупку кокаїну, координував дії наркодилерів, налагоджував їхні контакти з «клієнтами», визначав кількість та суму грошових коштів, які необхідно отримати за збут наркотичного засобу. Також він розробив та впровадив систему штрафів за неналежне виконання функцій підпорядкованими учасниками організованої групи.
 
У свою чергу, інші учасники організованої групи, діючи відповідно до розробленого злочинного плану, реалізовували «товар» на території міста Києва, використовуючи при цьому автомобілі преміум класу «Lexus» та «BMW», у яких дозволяли «клієнтам» вживати придбаний кокаїн.
 
Під час документування злочинної діяльності правоохоронці провели 8 оперативних закупок кокаїну.
 
За результатами проведених обшуків в автомобілях, а також за місцями проживання  фігурантів вилучено понад 1 кілограму кокаїну, грошові кошти в сумі 10000 доларів США та 20000 гривень, мобільні телефони, банківські картки, чорнові записи, два автомобілі «Лексус» та автомобіль «BMW». У організатора вилучено автомобіль марки «Mersedes-AMG GT», вартість якого сягає 200 тис. доларів США. На вилучене майно накладено арешт.
 
Загальна вартість вилученої наркотичної речовини становить близько 200 тис. доларів США.
 
Санкція статей передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Викриття злочинної діяльності здійснювалось слідчими СВ Шевченківського УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводження ВКП Шевченківського УП ГУНП у м. Києві під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури міста Києва.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1003