24.03.2023

Постачання недоукомплектованих автомобілів «швидкої допомоги» - прокуратура через суд стягнула з комерційної структури 3, 6 млн грн штрафних санкцій

                              

Київська міська прокуратура успішно відстояла інтереси держави в суді щодо стягнення з комерційної установи штрафних санкцій за постачання недоукомплектованого спеціалізованого санітарного транспорту екстреної медичної допомоги за бюджетні кошти.

Встановлено, що у 2019 році за результатами публічних закупівель в умовах світової пандемії COVID-19 між КО «Київмедспецтранс» та комерційною установою був укладений договір поставки спеціалізованого санітарного транспорту екстреної медичної допомоги за бюджетні кошти.

Разом з цим, під час експлуатації цих транспортних засобів з’ясувалося, що в порушення умов договору поставлені автомобілі недоукомплектовані обладнанням для підключення портативних кисневих балонів, що виключає можливість використання апаратів штучної вентиляції легень за межами транспортних засобів.

Враховуючи це, прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення з комерційної установи штрафних санкцій.

Справа розглядалась судами неодноразово.

Суди першої та апеляційної інстанцій необґрунтовано відмовили в задоволені позову.

Водночас Верховний Суд погодився з доводами прокурора, задовольнив касаційну скаргу та скасував незаконні рішення судів попередніх інстанцій, направивши справу на новий розгляд до Господарського суду Київської області.

Завдяки послідовній та принциповій позицій прокуратури, Господарський суд Київської області погодився з доводами прокуратури та задовольнив позов, стягнувши з комерційної установи штрафні санкції в сумі понад 3,6 млн грн.

Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1079