03.04.2023

3 тис. доларів США за зняття з військового обліку – викрито завідувача філії одного з комунальних закладів столиці

                                          

За процесуального керівництва прокурорів Деснянської окружної прокуратури міста Києва викрито та повідомлено про підозру завідувача філії одного із комунальних закладів охорони здоров’я м. Києва за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
За даними слідства, на початку січня 2023 року військовозобов’язаний громадянин України, маючи певні хвороби, звернувся до завідувача філії КНП «Консультативно-діагностичний центр» одного із районів столиці, який одночасно є головою військово-лікарської комісії, щодо  проходження військово-лікарської комісії з подальшим виключенням з військового обліку військовозобов’язаних.
 
Завідувач повідомив, що незалежно від наявних захворювань військовозобов’язаного, довідка про непридатність до військової служби з виключенням з обліку буде видана виключно за умови передачі йому 3 тис. доларів США.
 
У подальшому, з січня по лютий 2023 року, завідувач філії неодноразово зустрічався із громадянином та надавав йому вказівки щодо оформлення та надання медичних довідок, а також проходження медичних обстежень.
 
Підозрюваного затримали після одержання 3 тис. доларів США за надання тимчасового посвідчення про непридатність до військової служби та довідки про виключення з військового обліку.
 
Наразі чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та вирішується питання про накладання арешту на належне йому майно для забезпечення конфіскації.
 
У ході проведення санкціонованих обшуків на робочому місці виявлено 35 тис. доларів США, а за адресою проживання ще 55 тис. доларів США, походження яких встановлюється.
 
Правоохоронцями проводяться слідчі дії для викриття інших осіб щодо яких в ході слідства зібрано дані, які вказують на причетність до одержання неправомірної вигоди за оформлення документів про непридатність до військової служби.
 
Заходи із викриття правопорушення проводились прокурорами спільно зі слідчими СВ Деснянського УП ГУ НП у м. Києві, за оперативного супроводу оперативних працівників ГУ «Д» ДЗНД СБУ.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1010