06.04.2023

6,8 млн грн збитків на заміні обладнання Канівського шлюзу - заступнику директора держпідприємства повідомлено про підозру

    

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру заступнику директора одного з державних підприємств за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
За даними слідства, тендерний комітет одного з державних підприємств, яке здійснює діяльність у сфері транспортної, технічної та екологічної політики при експлуатації внутрішніх водних шляхів та судноплавних шлюзів України, провів торги на закупівлю та заміну підйомно-опускних воріт Канівського шлюзу на загальну суму майже 25 млн грн.
 
При цьому, заступник директора вказаного підприємства, в порушення визначеної вартості для закупівлі воріт та без проведення обов’язкової державної експертизи, уклав з підприємством договір на покупку воріт за значно вищою вартістю, ніж передбачено тендерними документами.
 
В результаті таких дій державі спричинено збитки на суму 6, 8 млн гривень.
 
Крім того, на даний час проводяться слідчі дії, направлені на встановлення інших осіб – підрядних організацій, які були залучені до схеми розкрадання державних коштів.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні наразі триває.
 
Викрито правопорушення прокурорами спільно з ГУ «І» ДЗНД СБ України та СУ ГУНП України у м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1563