07.04.2023

Прокуратура передала на користь ЗСУ 8 млн гривень арештованих російських активів

    

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва за матеріалами Центрального МРВ ГУ СБ України у м. Києві та Київській області в рамках розслідування кримінального провадження відносно резидента РФ передано на користь Збройних сил України 8 млн грн вилучених активів.
 
Установлено, що службові особи та власники підприємства-резидента РФ запровадили протиправний фінансовий механізм безпідставного формування податкового кредиту компаніям-резидентам, обготівковування та виведення грошових коштів за кордон, що в свою чергу наносить шкоду державній та економічній безпеці України.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється за фактом можливого фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційної ладу або захоплення державної влади, а також за фактом можливого зловживання своїми повноваженнями службовими особами вказаного товариства.
 
На даний час в рамках розслідування забезпечено перерахування на користь Збройних сил України 8 млн грн арештованих активів.
 
Вживаються заходи щодо звернення іншого майна на користь ЗСУ.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1016