12.04.2023

Архідиякона Києво-Печерської Лаври судитимуть за перешкоджання журналістській діяльності

                                

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно служителя Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври за фактом умисного перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ч. 1 ст. 171 КК України).
 
Згідно із матеріалів кримінального провадження, 30 березня 2023 року журналісти “Суспільного мовлення» знімали репортаж на території Києво-Печерської лаври. У цей час до оператора підійшов представник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври (архідиякон), який схопив мікрофон, зламав кріплення до відеокамери та кинув його на землю. Після цього оператор не міг продовжувати свою професійну діяльність.
 
11 квітня 2023 року обвинувальний акт відносно підозрюваного скеровано до суду для розгляду по суті. 
 
Санкція статті передбачає штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.
 
Досудове розслідування здійснювалося дізнавачами Печерського УП ГУ НП у місті Києві.
 
Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 926